NUMEROLOGIJA

Ići dole

NUMEROLOGIJA

Počalji od bibiboom taj Sre Okt 06, 2010 9:27 pm

Vesna S. Tomas
NUMEROLOGIJA-MAGIJA BROJEVA
NUMERIčKA ANALIZA DATUMA ROĐENJA
''Brojevi su univerzalni, nepropadljivi i večno istiniti, a njihovu istinitost moguće je otkriti samo umom. Brojevi su nezavisni od opažljivog, iskustvenog sveta. Izučavanje brojeva omogućava nam da pobegnemo od drugih nedoslednosti fizičkog postojanja'' -

Pitagora.

Datum rođenja je najvažniji parametar za numerološku analizu, jer on određuje našu glavnu životnu lekciju.
Dan, mesec i godina rođenja se kombinuju da bi dali složeni obrazac međuzavisnih ciklusa, koji nas prate kroz ceo život. Ciklusi rasta dele naš put rođenja na tri dela. Svaki ciklus traje 28 godina. Sve ono što se dešava u okviru ovih ciklusa iskazano je redukovanim brojem dana, meseca i godine rođenja.
MESEC ROĐENJA je dominantan broj u razdoblju do 28 godine.-Nazivamo ga ciklusom mladosti.
DAN ROĐENJA obuhvata period od 28 do 56 godine i naziva se ciklus zrelosti.
GODINA ROĐENJA utiče na naš život od 56 godine pa do kraja života i naziva se ciklus mudrosti.

Ciklusi N.N. rođene (21.IX 1959 godine):
CIKLUS MLADOSTI = 9, CIKLUS ZRELOSTI = 3, CIKLUS MUDROSTI = 6
Rođendan osobe N.N. je 21.09.1959 godine = 3+9 =6
Ciklus mladosti = 9 (mesec rođenja)
Ciklus zrelosti = 3 (dan rođenja = 21 = 2+1 = 3)
Ciklus mudrosti = 6 (godina rođenja 1959 = 1+9+5+9 = 24 = 6)

Numerologija na osnovu datuma rođenja takođe ukazuje na liniju životnog puta i na cikluse dobrih i loših perioda. Brojevi koji odgovaraju tim ciklusima ukazuju na životna područja na koja deluju pozitivni i negativni aspekti. Poznavanje tabele vrhunaca i izazova omogućava nam da se bolje snađemo u životnim razdobljima kako u onim pozitivnim tako i u negativnim.

VRHUNCI I IZAZOVI

Vrhunci i izazovi su četiri faze u razvoju puta rodjenja. Pomoću njih možemo da uvidimo koje su nam ključne lekcije života koje pohadjamo na planeti Zemlji.
Vremenska tablica vrhunaca i izazova je za svakog posebna i odredjuje je-lični broj. Vremenska tablica se izračunava tako što se od broja 36 oduzme naš lični broj.
(Ciklus čovečanstva nosi broj 36)

a) Prvi ciklus traje od rodjenja pa sve dok nismo napunili onoliko godina koliko iznosi broj koji smo dobili kad smo od broja 36 oduzeli svoj lični broj.
b) Drugi ciklus traje devet godina, i počinje tamo gde se prvi zavšio.
c) Treći ciklus traje devet godina i počinje tamo gde se zavšio drugi.
d) četvri ciklus počinje tamo gde se završava treći i traje do kraja života.

Vremenska tablica osobe N.N. (21.09.1959.)

36 (Ciklus čovečanstava)
-9 (Lični broj osobe N.N.)
27
Rodjenje od 0 do 27 je prvi ciklus.
Od 27 do 36 je drugi ciklus.
Od 36 do 45 je treći ciklus.
Od 45 do kraja života je četvri ciklus.

Vrhunci i izazovi su glavne lekcije koje treba da savladamo u odredjenom životnom periodu. Prvi predstavljaju stanje uma, a drugi su sadržani na fizičkom nivou. Vrhunci više deluju na unutašnjem, a izazovi na spoljašnjem planu. Bolje rečeno izazovi nas izazivaju da se razvijemo u odgovarajućem pravcu, a vrhunci zahtevaju da naučeno prikažemo.

Izazovi=iskustvo, vrhunci=perspektiva

Npr. Ako imamo osobu sa 1 u izazovu u prvom životnom ciklusu, ta osoba će biti prepuštena sama sebi , i najverovatnije neće imati oslonac ni u roditeljima ni u prijateljima. Svaki pokušaj da ga nadje biće bezuspešan. Ako jedinica predstavlja vrhunac istoj osobi, u istom periodu životnog ciklusa ona će biti nametljiva, veoma hrabra i trudiće se da bude sve po njenom. Za mnoge ljude prvi izazov i prvi vrhunac predstavljaju veoma dug period života, na koga se zatim nadovezuju dva ciklusa koja traju po devet godina i najzad, nakon njih nastupa četvri ciklus, ciklus znanja, mudrosti i duhovnosti. Premisa većine ljudi je da shvate da postoji "nešto'' u spoljašnjem svetu što bi trebalo da čine ali, to "nešto" treba i da se pronadje. Ako uspeju da ga pronadju, nastavljaju, time da se bave do duboke starosti. Posmatranjem izazova i vrhunaca izvodi se zaključak da prelaženje sa jednog na drugi ciklus života predstavlja ono što se zove normalni tok i razvoj.

Vrhunce izračunavamo tako što sabiramo brojeve iz našeg datuma rodjenja i to uvek prema gore. Izazove dobijamo tako što oduzimamo brojeve iz našeg datuma rodjenja, i to uvek prema dole.

VRHUNCI

IX 21 1959
9 3 6

1. Sabiramo mesec i dan (9+3=3)
2. Sabiramo dan i godinu (3+6=9)
3. Zbir iz kolone pod 1. i 2. čini korak 3 (3+9=12=3)
4. Sabiramo mesec i godinu (9+6=6)

IZAZOVI

1. Oduzimamo mesec i dan (9-3=6)
2. Oduzimamo dan i godinu (6-3=3)
3. Oduzimamo ova dva rezultata (6-3=3)
4. Oduzimamo mesec i godinu (9-6=3)
(Obratiti pažnju da u operaciji oduzimanja uvek oduzimamo manji broj od većeg da bi dobili pozitivan broj).

GODINA ROĐENJA OSOBE N.N.: IX 21. 1959Iz izvučene šeme vrhunaca i izazova možemo prikazati da su izazovi kod osobe N.N. u periodu od 0 do 27 godine u broju 6, zatim od 27 do 36 u broju 3, od 36 do 45 u broju 3 i od 45 godine u broju 3.
Vrhunci životnog ciklusa osobe N.N. u periodu od 0 do 27 godine su u broju 3, od 27 do 36 su u broju 9, od 36 do 45 su u broju 9 i od 45 su u broju 3. Dublji uvid u vrhunce i izazove možemo dobiti iz datuma rođenja u nesvedenom obliku, odnosno svođenjem godine rođenja na samo dve cifre. Naprimer 1959 godina je u broju 24 = 6. Ili na primer 1965 godina koja je u broju 21 = 3. Za primer možemo uzeti i druge godine koje se svode samo na dve cifre i iz njih možemo izračunati dodatne izazove. Ustvari gde god imamo dan, mesec i godinu možemo dobiti vrhunce i izazove. I dan se može podeliti na četri ciklusa:

1. Od 2 do 8 ujutru
2. Od 8 ujutru do 2 popodne
3. Od 2 popodne do 8 uveče
4. Od 8 uveče do 2 poponoći

Ukoliko želimo dublji uvid nekog posebnog dana pronaćićemo takođe njegove izazove i vrhunce uz pomoć ličnoga broja.


U sledećim nastavcima biće više reči o ovoj oblasti kao i o prikazu značenja osnovnih brojeva, radi lakšeg razumevanja numerološke karte.

avatar
bibiboom
Admin

Posts : 277
Join date : 08.02.2010
Age : 39

Pogledaj profil korisnika http://bibiboom.serbianforum.info

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu