GRANE ASTROLOGIJE

Ići dole

GRANE ASTROLOGIJE

Počalji od bibiboom taj Pon Feb 08, 2010 8:45 pm

Ima dosta grana astrologije ali mi cemo navesti samo nekoliko koje ce vam verovatno biti interesantne.

Astrometeorologija – koja se bavi vremenskom prognozom na osnovu kretanja planeta i njihovih međuodnosa. Znakovi i planete imaju određena značenja koja pokazuju kakve nas vremenske prilike čekaju, a prognoze se mogu raditi za duže vrijeme unaprijed.
Jedna od osnovnih podela je prema elementima pa vatreni element ukazuje na vruće i suvo vreme, zemljani daje hladnije uz povremena zatopljenja, ali i vlažno vrijeme, vazdusni se uglavnom odnosi na toplo s povremenim zahlađenjima i uglavnom suvo vreme, a vodeni se odnose na hladno i mokro vreme. Naravno još puno faktora igra ulogu u tome kakvo nas vreme očekuje u određenim razdobljima i to je vrlo kompleksno područje koje zahtijeva puno analiza i proučavanja.

Mundana astrologija – bavi se praćenjem planetarnih uticaja u odnosu na državu, narod, bilo kakve grupacije. Najviše se koristi u političke svrhe, a iz horoskopa proglašenja neke države se vide uticaji u smislu političkih, vojnih, ekonomskih, gospodarskih i raznih drugih prilika. Ova vrsta astrologije se primjenjuje i kod osnivanja stranke, udruzenja ili bilo kakve zajednice, da bi se prognozirao konačan rezultat .


Horarna astrologija – bavi se odgovaranjem na određena pitanja ili događaje. Da bi se protumačila budućnost nekog događaja ili konkretno odgovorilo na neko pitanje najvažniji je trenutak kada je to pitanje postavljeno jer se prema njemu izrađuje horoskop tog pitanja. Pravila tumačenja takvog horoskopa su vrlo precizno određena i daju isto tako precizne odgovore. Horarna je dio tradicionalne astrologije i funkcionira isključivo primjenjujući tradicionalni sustav. Pitanja moraju biti jasno formulirana, a osim nekih sasvim običnih pitanja na taj način si možemo pomoći kod donošenja nekih značajnijih odluka, te pronaći izgubljene predmete.
avatar
bibiboom
Admin

Posts : 277
Join date : 08.02.2010
Age : 39

Pogledaj profil korisnika http://bibiboom.serbianforum.info

Nazad na vrh Ići dole

Re: GRANE ASTROLOGIJE

Počalji od bibiboom taj Pon Feb 08, 2010 8:45 pm

Medicinska astrologija – bavi se predviđanjem zdravstvenih problema pojedinca. Iako je baza za procenjivanje zdravstvenog stanja natalni horoskop, medicinska astrologija je zasebna grana jer zahteva dublju analitiku, a i dobro poznavanje medicine. Idealan spoj bi bio kada bi osoba koja to radi bila astrolog i lekar jer ima adekvatno znanje iz tog područja. Ako već nije lekar, morala bi biti dobro upoznata s ljudskim organizmom, te raznim fizičkim i psihičkim stanjima. Osim što kroz horoskop možemo videti osetljiva područja, naznake za razvoj nekih bolesti, opsta otpornost organizma, moguća hronicna i teža oboljenja, kao i opasnosti koje nam prete, kroz ovu metodu se može videti kako funkcionisemo na psihičkoj osnovi, a moguće je delovati i preventivno ako ozbiljno shvatimo neka upozorenja. Između ostalog, ova metoda uključuje i procjenu plodnosti kod žena, najbolje periode za trudnoću i porod, te ukoliko postoje problemi sa začećem, u nekim slučajevima je moguće izračunati plodne dane astrološkom metodom, koja se pokazala vrlo uspestnom a nema nikakve veze sa uobičajenim računanjima plodnih dana.

Poslovna astrologija – bavi se analizom i praćenjem poslovnih uspeha poduzeća i pojedinaca. U poslovnom svijetu najveću ulogu igraju vrieme i novac, a ova grana astrologije u tome može biti od velike koristi. U izradi poslovnog horoskopa u obzir se uzima horoskop poduzeća na osnovu podataka osnivanja i početka rada tog poduzeća, horoskop vlasnika poduzeća i horoskop direktora i svih onih koji imaju vrlo odgovorne funkcije. Ako se ide u dublje razrađivanje onda bi trebalo pogledati horoskope svih zaposlenika i uopste pri samom zapošljavanju voditi računa o tome koga uzeti za koje radno mjesto, tako da svaki radnik iskoristi maksimum svojih potencijala, talenata i znanja. Na taj način bi se spriječili mnogi gubici, zapošljavanje neadekvatnih osoba na određena radna mjesta i problemi u odnosima. Poslovna astrologija može puno pomoći i pri samim ulaganjima, gdje se znatno smanjuje rizik većih ulaganja, a i odlična je kao pomoć za ugovaranje sastanaka i pregovora jer jasno pokazuje kada treba izbegavati dogovore, a kada ih potencirati. Potrebno je pratiti pozitivne i negativne periode i uskladiti svoja delovanja s tim.

Natalna astrologija – bavi se proučavanjem planetarnih uticaja na pojedinca, njegovih životnih smernica i opisom svih životnih područja. Bazira se na položaju planeta u trenutku rođenja, time dobijamo «zamrznutu» sliku neba koja se odnosi na određenu osobu. Kako se ascendent pomiče za stepen svaka četiri minute, tako u svakom tom pomaku dobijamo malo drugačiji raspored horoskopa, koji zna napraviti velike razlike u osobinama i životnim putevima.

Sinanstrija – bavi se usporedjivanjem planetarnih odnosa između dve osobe, a može se napraviti na bilo kojoj vrsti odnosa – ljubavni, poslovni, prijateljski, roditeljski, porodicni… Važno je naglasiti kakvu vrstu odnosa želite da vam se razradi pa ćete dobiti kompletan uvid u traženi odnos, dobre i loše strane tog odnosa, kao i moguće smernice kako prevladati razne poteškoće i izbeći ili bar ublažiti napetosti.

Prediktivna astrologija – bavi se raznim metodama previđanja događaja u budućnosti. Ovisno od astrologa do astrologa koriste se tehnike tranzita, solarnih horoskopa, progresija, direkcija, lunarnih horoskopa i možda još poneka manje korištena tehnika. Svaka od njih je jednako delotvorna, a većinom se rade kombinacije dve i više tehnika kako bi se došlo do potvrđivanja nekih naznaka. Da bi mogli razumjeti o čemu se tu radi, morate uvijek imati u vidu da nije u pitanju klasično predviđanje budućnosti – astrologija nije vidovitost i ne služi proricanju, njena prvenstvena namera je usmeravanje i ukazivanje na određene potencijale koje osoba može iskoristiti i periode kada treba biti više na oprezu. Ono što se pokazuje kao mogućnost u astrologiji, vi možete i ne morate iskoristiti, možete neke stvari ublažiti ili preusmeriti. Glavni cilj je postići rad na sebi i iskoristiti sve planetarne utiecaje na najbolji mogući način. Ne znači da ćemo u tome uviek biti uspešni, ali što više se razvijamo duhovno, psihološki, balansiramo svest i podsviest, veća je mogućnost iskoristivosti blagodati astrologije.
avatar
bibiboom
Admin

Posts : 277
Join date : 08.02.2010
Age : 39

Pogledaj profil korisnika http://bibiboom.serbianforum.info

Nazad na vrh Ići dole

Astrofiziognomija

Počalji od Chocoladizza taj Čet Jul 15, 2010 5:47 pm

FIZIČKI IZGLED
Astrofiziognomija

Proučavanje fizičkog izgleda u astrologiji se naziva još i astrofiziognomija. Prilikom analize horoskopa, najvažnije je utvrditi koje planetarne pozicije najviše ukazuju na izgled osobe. Izgled je još jedan jezik koji govori istu stvar koju astrologija izučava, a to je sudbina. U samom fizičkom izgledu je već definisana sudbina kao i kodovi onoga što će se natusu događati jer on nesvesno izražava ono što on jeste. Na celom telu čoveka, a primarno na licu se odražavaju svi nivoi i faktori svesti, čitav čovek se izražava preko svog fiziološkog dela. Na osnovu fizionomije i drugih pokazatelja - samog oblika tela, samog ritma disanja moguće je proceniti mnogo toga o jednoj osobi.
Već samo posmatrajući natusa, kroz oči, bradu, nos ili čelo, astrolog može da definiše njegove glavne karakterne osobine. Takođe, može definisati kojem planetarnom tipu natus pripada, i na osnovu toga odrediti kojom planetom je predstavljen i koga ta planeta predstavlja u nečijem horoskopu. Da bi dobro definisao natusa, astrolog mora da razume planetarne tipove, tj. da može da kaže da je natus fizički definisan određenom simbolikom, i da odredi planetu koja ga simbolizuje. Vladarstvo nad nekim predmetom, stvari ili osobom se, prvenstveno, definiše prema njenoj funkciji, šta je ono šta ona radi ili šta nekome predstavlja (brat ili sestra – 3. kuća ili osnovni signifikator) ali je i opis fizičkog izgleda vrlo važan i mora da se uklopi u simboliku. Postoji oblast koja na osnovu fizičkog izgleda tumači sudbinu, čak i prediktivno.
Na licu je primarno sve zapisano, i sam izgled lica iznosi deo emotivnog jer lice je predstavljeno Mesecom. Lik je predstavljen Suncem jer je lik ono što se primarno vidi, to je glavna stvar. Lik i lice nisu isto – lice je mekani deo lika. Estetska hirurgija je danas tako razvijena da je moguće napraviti bilo koji lik koji osoba želi. To se radi tako što se zlatne niti (Sunce) ugrađuju ispod kože i formiraju lik (Sunce).
Faktori u natalnoj karti koji utiču na fizički izgled
1. Iako Mesec predstavlja lice, čitav lik je ipak predstavljen Suncem i to najčešće Sunčevim znakom.
2. Znak u kome se nalazi vladar Ascendenta.
3. Ascendent.
4. Mesec opisuje lice, ali pre svega onaj deo koji odražava emocije, stoga je često pokazatelj stepena lepote osobe koja se izražava manje kroz potpuno pravilne crte lica, a više kroz ono čime osoba zrači kroz svoj lik i šta izaziva u drugima. Kako je Mesec uvek predstavnik “unutrašnjeg”, on na licu predstavlja emocije koje izbijaju na površinu lika.
Ova 4 faktora će dati 75% (najveći broj slučajeva) opisa fizičkog izgleda, a najviše će delovati ono što je najnaglašenije. Sam tip i fizički lik osobe je definisan Suncem i Sunčevim znakom. Ako je osoba planetarni tip Vage to nosi prirodu lepote, ali ako je zaista lepo, tu mora da se uklopi i Mesec sa Venerom.
Pored ovih glavnih faktora postoje drugi momenti koji utiču na fizički izgled kao što je:
1. Planeta u konjukciji sa Ascendentom (bez obzira da li je u 1. ili 12. kući) ima prvenstvo i dominantnija je u odnosu na znak koji je na Ascendentu.
2. Planeta koja je u konjunkciji sa Ascendentom, Suncem ili Mesecom ili njihovim vladarima. Ova planeta mora da bude lična jer je lik ono što se vidi i izražen je kroz tipove vidljivih planeta. Daleke, transcendentne planete jako retko daju taj karakter, osoba može imati nešto od tih planeta, ali su to ređi tipovi jer su ljudi uglavnom vezani za lične planete. »Čisti« planetarni tipovi ne postoje i na astrologu je da proceni šta je dominantno kod neke osobe i da li je ona više jedan ili drugi planetarni tip.
3. Stelijum planeta takođe može uticati na fizički izgled, naročito ako su lične planete u pitanju, tako što će osoba imati dosta odlika znaka u kome se stelijum nalazi.
4. Dovoljno je da osoba ima više ličnih planeta u istom znaku - Merkur, Venera, Mars, koji ne prave konjunkciju, da možemo zaključiti da će ona imati dosta karakteristika tog znaka.
5. Ukoliko je osoba rođena u sumrak (Sunce oko 7. kuće) ili oko ponoći (Sunce oko 4. kuće), astrolog u opisu osobe može koristiti znak koji je suprotan znaku u kome se nalazi Sunce, jer su 1. i 10. kuća ono kako nas ljudi vide.
6. Ako se stacionarna planeta nađe u 1. kući može uticati na fizički izgled. Uticaj te planete je srodniji uticaju fiksne zvezde, ima dublji upliv i može jako da deluje na fizionomiju.
Ipak, ne treba zaboraviti da će najveći uticaj imati ono što je najmarkantnije, i da nam većinu stvari govore Sunčev znak, znak u kome je Ascendent, vladar Ascendenta i Mesec. Osoba se pre svega vidi kroz Sunce i kroz Sunčev znak, zato ako osoba ima Lava na Ascendentu, to će biti mnogo naglašenije i osoba će ličiti na znak u kome se Sunce nalazi jer je Sunce i vladar Ascendenta. Onda će to uvek biti tipičan predstavnik znaka u kome se nalazi Sunce.
Tumačiti izgled jednako je komplikovano koliko i tumačiti bilo koji deo sudbine, jer je to isto, samo izrečeno na dva različita jezika. Zato ne treba da bude čudno zašto prema nekoj osobi osećamo afinitet već zbog samog fizičkog izgleda te osobe, jer mi vidimo prirodu te osobe – što jeste sudbina – kroz oči, osmeh, nos ili bilo koji drugi deo tela. Čak iako nema potpuno pravilne crte lica, ukoliko ima dobar Mesec, što znači da osoba ima lepa osećanja i puno radosti, ona može biti draga, privlačna ili lepa na svoj način jer iz Meseca konačno sve nastaje. Ako je vladar Ascendenta u jednom znaku a dispozitor je otišao u drugi znak, znači da će osoba vremenom poprimiti osobine znaka u kome je dispozitor (ne samo psihološke već i fizičke), posebno ako se u tom znaku nalazi i neka lična planeta.

Planetarni tipovi

Sunčev tip
Sunčev tip je relativno retka stvar i ne može se naći tako lako. Tipičan lik Sunca najbolje opisuju grčke statue. Muškarac je potpuno pravilnih, jakih i jasnih crta, odmeren, sređen i stabilan. Iako je Sunce glavni simbol za lik, ono nije tipično jer se u Sunce ne može gledati i retko se viđa. Kao što se teško može gledati direktno u Sunce tako se retko može videti pravi Sunčev tip.Lice je široko, sa čelom srednje visine, pravilnim i naglešenim nosem, rumenim okruglim obrazima, iskošenim bademastim ili mačkastim očima i visokim jagodicama. Ceo izraz lica je mačkast i vrlo lako može da se metamorfiše u sliku mačke ili životinje.Naglašena je donja usna u odnosu na gornju. Ovaj tip spada u lepe ljude. Jake su građe, širokih ramena i leđa (i kod muškaraca i kod žena), jakih grudi, uzanih kukova i snažnih ruku. Karakteristična je bujna kosa “lavlja griva” kod ovog tipa ljudi, kao i sklonost ćelavosti sa druge strane. Sunčev tip ima karakterističan hod, kreće se kao da je na oprugama, kao lav, leopard ili tigar. Sličan je Marsovom tipu ali nikada nema tu oštrinu, osim ako je sa Marsom. Sklonost gojaznosti u srednjim godinama, ima tendenciju da bude okrugao – kao Sunce. Ako je kombinacija sa tipom Marsa ima veću oštrinu ali i manju sklonost gojaznosti. Sunčev tip daje osećaj svetlosti i jasnoće, sigurnosti i poverenja. Ako ima više Marsa, u zavisnosti od toga kako je postavljen, osoba je žešća, određenija, sa više strasti, ali takvo Sunce može i »pržiti«. Lik i psihološki portret idu zajedno.Kod tipova Sunca i Meseca su jako važne oči i uvek treba prvo njih posmatrati. Devičanski pogled je inteligentan i ima dosta analize, za razliku od Sunčevog.

Mesečev tip
Mesečev tip je mnogo češći ali nije lep kao Sunčev, on ima razne faze i zavisi od raznih stvari. Ima kruškoliki oblik tela – uzana ramena i grudi a naglašen stomak i bokove. Ima ženstvenu građu i pojavu.Kod ovog tipa se uvek javlja naduvenost ili otečenost. Celo telo je mesnato i vodenasto tako da deluje tromo. Glava je mala i vrlo okrugla, zaobljena a čelo je veće u odnosu na ostale delove glave. Usne su kao prorez bez konture, nos je bezizražajan ili u najboljem slučaju prćast zato što je nos predstavljen Marsom a Mars je u padu u Raku. Celo lice nema nikakav izraz, jer se ne može videti nijedna kost, jedino je čelo naglašeno i zna da štrči u odnosu na lice.Mesečev tip mora uvek da bude »svež« jer ta voda mora stalno da cirkuliše. Da bi dobro izgledao treba da bude odmoran i naspavan jer se kod njega vremenom jako vidi umor, što nije karakteristika Sunčevog tipa. Zato kada je ovaj tip prenaglašen, osoba mora mnogo da se neguje na razne načine.
Oči su vrlo tipične - nakošene na dole i imaju izgled setnog i tužnog pogleda. Velika je razlika kada je osoba rođena za vreme mladog Meseca od one koju sam upravo opisao. Ovom Mesečevom tipu kao da je dodato nešto Saturnovo. Lice je izduženo, a oči su tužnije nego kod primarmog Mesečevog tipa. Ovo je tip koji ima dugu talasastu kosu, nosi nešto romantično u sebi i usmeren je na patnju. Ovaj Mesečev tip može da ima kokošije grudi.Mesečeve oči su tužnog izraza, iskošene na dole, i suprotno od Venerinih pažnja ovih očiju je usmerena na patnju i uvek izgledaju setno.

Merkurov tip
Merkurov tip je vitak, sićušan i graciozan. Devičanski tip ima značajno sitnije i dublje usađene oči od tipa Bizanaca koji ima širom otvorene, treptave oči koje zrače radoznalošću. Oči su radoznale i budno prate šta neko priča. Ima vrlo jasan pogled, on posmatra i analizira i vrlo brzo misli. Lice je lepo i inteligentno, naglašene zašiljene ili trouglaste brade, usne su jasno izražene, kao da su nacrtane, ali nisu velike već su samo pravilne, često su i tanke jer je Venera u padu u Devici. Nos je prćast ili stisnut. Celo lice odaje jasnost i svesnost. I ako su oba tipa Merkura u osnovi sitna, tip Device pod jakom aflikcijom u prvoj kući može da da ogromne ljude - tipične zemaljske tipove. Ovaj tip voli da je sve lepo uredno, precizno, kosa je uredna, sređena, nije onaj nivo opuštenog Blizanca što je osnovna razlika između ova dva merkurovska tipa. Svi zemaljski tipovi imaju kategoriju tromosti - kao kod Jarca.
avatar
Chocoladizza

Posts : 39
Join date : 08.07.2010
Age : 39
Location : Čokoladija

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: GRANE ASTROLOGIJE

Počalji od Chocoladizza taj Čet Jul 15, 2010 6:29 pm

Naglašena Venera u prvoj kući daje i rupicu na bradi.Mars pravi kvadrat sa Ascendentom ali i sa Venerom. Ljudi koji imaju napregnut aspekt između Venere i Marsa imaju bore oko usana.Blizanački tip Merkura je mnogo mlađi, radoznaliji, sa prćastim nosem. Njima nije bitno šta neko priča, dok je devičanski tip sređeniji, sklon da kritikuje i da ispravlja. Za sve tipove je karakteristična brada koja ide u špic. Južni čvor u 1. kući može da da osobe koje su niže rastom, mada u nekim slučajevima može da da naglašeno visoke osobe, dok Severni čvor daje visinu.

Venerin tip
Venera nam daje dva tipa i vrlo je važno da procenimo da li je osoba venerijanski tip Bika ili Vage. Jedan od najlepših tipova je tip Vage koji izražava jedan sklad i fizičku lepotu. Oči su krupne i tople, kapci su malo teži, a obrve lepo izvijene i pomalo zavodničke. Venerijanske oči su lepe, krupne sa teškim kapcima i dugačkim trepavicama koje su rođene da gledaju lepe stvari.Brada nikada nije izražena, često ima rupicu. Usne su jako naglašene. Vaga ima napućene usne kao da su stalno u poljupcu, dok su bikovska veća, sa naglašenom gornjom i vrlo senzualna. Bikovska fizionomija je zastupljena kod nas u Vojvodini. Zaobljeni tipovi mirnog i blagog ali pomalo otsutnog pogleda. Stabilno i jako telo, nekad tromo i sklono gojenju. Ponekad daje četvrtast izgled.Kod muškog tipa Bika često se može videti jedna posebno zavodnička lepota jer mitološki, Bik je bio Zevs koji je uzeo obličje Bika da bi oteo Evropu.Da bi se spojili lepota i inteligencija vrlo je važno da lepota bude u prvom planu a da inteligencija bude duboka. Najčešće jedno drugo uspavljuju, kao što je priroda ose Ribe/Devica, Devica egzaltira Merkura – Venera je u padu, a u Ribama je Merkur u padu, a Venera jako lepa, egzaltirana. Da bi se dobio kvalitet dubine intelekta - budan intelekt, to mora da bude ispod toga, mora da ide u veliku dubinu, mora da bude vrlo tih i onda će se dobiti taj spoj. Ono što se prvo vidi u liku je ono što je izraženo, ako je ovde izražena lepota, iz toga se ne može zaključiti koji je to stepen inteligencije.Usne su naglašene, kao i osmeh i čula. Venera stvara osećaj da se nešto dopada i stvara senzualni tip lepote.

Marsov tip
Marsov tip je prepoznatljiv po oštrim i uglastim vilicama, naglašenim jagodicama i svim kostima lica. Donja vilica može biti šira od lica. Oči su oštre, srednje veličine a obrve jako naglašene i spojene u korenu nosa što često izgleda kao iscrtan znak Ovna. Ovi tipovi imaju stisnute usne jer tamo gde je prejak Mars Venera nije dovoljno izražena i snažna.
Mladeži i ožiljci svuda po telu a naročito na delu tela kojim vlada znak u kome se nalazi Mars (to je opšte pravilo). Imaju vatru u očima.Glava je čudnog oblika - vrlo izraženog temena, koje se maltene spreda može videti. Sportstka zategnutost i vitalnost. Vrlo je prepoznatljiv tip.Kosa na sredini raste duboko u čelo praveći špic, kao da ucrtava znak Ovna, a uvek se tera unazad. Ako čelo nije uraslo kosom onda je ravno i visoko.Nos je uvek naglašen a postoje dva tipa.Jedan je orlovski koji je vrlo zastupljen na Kosovu.Drugi je bokserski koji je vrlo širokih nozdrva ali je spljošten i vrlo često ima neko oštećenje. Škorpionski tip uvek ima vrlo čudan nos, kao da je razbijen. Puniji je od tipa Marsa, ima jako lučenje lojnih žljezda i jak telesni miris. Jaka zavodljivost i senzualni utisak. Česti su ekstremi tipa crna kosa,plave oči i jarko crvena usta.Tipično škorpionski tip je fatalna žena s muštiklom u ruci.

Jupiterov tip
Jupiterov tip je tip Deda Mraza. Ovaj tip je sklon gojenju i ima »konjast« izgled. Predimenzioniranost, tromot je utisak koji ostavlja ovaj tip.Oči su dobroćudne i radosne i slične su venerinom tipu Bika.Ovi ljudi su veliki na svaki način-visoki,masivni i krupni.Glava je velika i okrugla a nos ima lopticu na vrhu kao klovn.Brada je dvostruka ili trostruka. To je arhetip jupiterovog tipa.

Saturnov tip
Saturnov tip je uvek vitak,izdužen i koščat.Nekada mogu biti vrlo ružni ali nije pravilo.Svi jarčevski tipovi imaju problema sa kožom-ekceme i bubuljice.Koža uvek izgleda starija i kao da malo visi.Nos je dugačak i savijen na dole.Imaju dosta bora pa ozgledaju starije.Brada je malo zašiljena slično merkurovom tipu.Lice je uzano,a oči su sitne, beživotna i blede.Ovo je koščat i dugovečan tip.Postoji i drugi tip Jarca koji je krupan sa velikom glavom i odaje utisak sigurnosti i stabilnosti. Jake ruke predstavljaju tip majstora. Imaju probleme sa kožom, kosom i noktima.

Uranov tip
Uranovi tipovi su retki.Vrlo su visoki i neobični.Kosa im stoji kao da je naelektrisana,jer kosa dolazi od lava-to je griva a vodolija je suprotna lavu.Vole asimetriju i sami su takvi.Oni su nešto između ludog umetnika i genija.Često imaju plave oči.

Neptunov tip
Neptunovi tipovi su karakteristični,imaju buljave oči koje su vrlo krupne,sanjivog pogleda i vodenkaste.Neptun sam po sebi ne daje lepe likove,on je dobar kada napravi dobar aspekt sa nekom planetom.Retki su pravi neptunovi likovi,jer je neptun suviše daleko,nije nešto što se vidi i nije naročito dobar.Može da bude lep ako je fino postavljen jer zna da bude ekstremno čudan,mnogo vodenast i sanjalački nastrojen.Lice je kao mesečevo,nema jake kosti deluje poput vilenjaka.Kosa je romantična i sve oko tih ljudi izgleda kao iz nekog drugog vremena.Sklonost ka gojenju.

Plutonov tip
Ovaj tip se vrlo retko sreće.U principu plutonov tip poseduje ekstremno tamne i prodorne oči,koje izgledaju kao da gledaju kroz osobu sve do dna duše.Treba napraviti razliku između škorpionskog marsa i plutona koji je ekstremni i nije uopšte prijatan( škorpionov mars može da bude prijatan jer je iz domena realnog) jer odlazi previše daleko. Nos je orlovski ili vrlo istaknut.Plutonijanci su obično najdeblji,crnomanjasti,jaki i kosmati.Ovaj tip u potpunosti odgovara tipičnom škorpionu pa se sve što je navedeno za škorpiona može reći i za plutona.
avatar
Chocoladizza

Posts : 39
Join date : 08.07.2010
Age : 39
Location : Čokoladija

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: GRANE ASTROLOGIJE

Počalji od Chocoladizza taj Čet Jul 15, 2010 6:38 pm

Fizičke karakteristike po elementima

Vodeni tipovi su skloni gojenju i uvek su zaobljenog i na neki način
tužnog i romantičnog izraza.
Vatreni tipovi su jake konstitucije i velike snage i pokretljivosti gde
naravno prednjači tip Marsa koji zadržava snagu i vitalnost dok se tipovi Lava i Strelca koji se ulenje i često ugoje ako nemaju dovoljno Marsa. Da bi natus uvek imao dobru liniju treba da ima ili jakog Marsa ili jako naglašen elemenavazduha.
Vazdušni tipovi su visoki i vižljasti. Zadržavaju pokretljivost i vitalnost.
Zemljani tipovi su stabilne konstitucije. Tromost i gojaznost.
Takođe na osnovu fizionomije možemo utvrditi neke astrološke pozicije natusa:
Po usnama može da se proceni senzualnost i samim tim naglašenost venere koja vlada tim delom lica.Jako postavljenu i dominantnu veneru imaju lepi ljudi.Naglašen mars će uvek da se izrazi kroz nos ali može da bude i izražena koščatost ili bore.Tipovi sunca i meseca imaju jako karakteristične i prepoznatljive oči.Kod Sunčevog tipa oči su plave i iskošene na gore, bademaste, mačkaste a kod Mesečevog tipa oči su spuštenih uglova kao da su setnije.

Text preuzet sa neta
avatar
Chocoladizza

Posts : 39
Join date : 08.07.2010
Age : 39
Location : Čokoladija

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: GRANE ASTROLOGIJE

Počalji od Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu