MARS OSOBINE

Ići dole

MARS OSOBINE

Počalji od bibiboom taj Čet Feb 18, 2010 1:06 am

Mars

--------------------------------------------------------------------------------
Mars ili Infortuna minor sastoji se od 2 i po Toplog i 3 dela Suvog. Pripada Vatrenom elementu.Domicil u Ovnu i Škorpiji.

Egzil u Vagi i Biku.

Egzaltacija u Jarcu.

Pad u Raku.Mars deluje iz nesvesnog dela naše psihe. Simbol Marsa ja krug (duh), a iznad ovog kruga nalazi se strelica koja je okrenuta u desno i pod uglom je od 45 stepeni. Za simbol Marsa kažu da predstavlja štit i koplje grčkog boga Aresa, pa Marsov simbol predstavlja i muškost i samopotvrđivanje. Mars uvek stremi i teži na gore i prema spolja, a simbolizuje i energetski potencijal.

Ako je osoba npr. preterano agresivna ona će u svojoj natalnoj karti imati Marsa na istaknutom mestu. Mars teži da se takmiči sa drugima i odgovara svim izazovima i napadima.On predstavlja samoispoljavanje i energetsku aktivnost čoveka, a energija uvek ide prema spolja. Mars uvek preduzima inicijativu i ima za cilj nepoznate i nove poduhvate.U njemu preovladava osećanje nadmoćnosti, sklonost ka dominiranju u svakoj prilici i želja za isticanjem.

Mars predstavlja muški poriv kod oba pola, a kod seksualnog nagona to je fizička želja i strast. On utiče na okolinu, ima za cilj da upravlja tokom života, suočava se sa problemima i preživljava uz pomoć napada i odbrane.

Simbolika Marsa na psihološkom nivou:

- inicijativa, silina, preduzimljivost, iniijativa, agresivnost, samopotvrđivanje, borbenost, nezavisnost, ambicija, delotvornost.

Konstruktivne osobine Marsa:

- hrabrost, aktivnost, sklonost novom, preduzimljivost, avanturizam, takmičarski duh, odlučnost, ubedljivost, nezavisnost.


Destruktivne osobine Marsa:

- zlonamernost, agresivnost, impulsivnost, grubost, prkos, bezobzirnost, okrenutost sebi, zlobnost, netolerantnost, drskost, lako padanje u vatru, tvrdoglavost, nestrpljivost, čulnost, žustrost, nesklonost saradnji, požudnost, borbenost, sklonost svađanju, dominantnost, ratobornost.

Simbolika Marsa na objektivnom nivou:

- alat, epidemija, bravar, arena, ekser, bubnjevi, armija, demonstracije, bubuljice, bager, čekić, cigareta, buka, galama, brat, brava, banda, borilački sport, bokser, boks, bitka, bodlja, berber, berbernica, burgija, bušenje, inijanci, lopov, nesretan slučaj, pas, fizička snaga, infekcija, ljuto, nož, ožiljak, fiziotarapeut, kaciga, odžak, ospice, lula, mač, kamin, peć, šporet, giljotina, karate, oružje, major, kljove, gimnastika, ofanziva, makaze, kolac, ginekolgija, osvajač, maser, koplje, gladijtor, oficir, mehanika, kosa za travu, gorko, glavobolja, kovač, mesar, meso, opasnost, građevinci, krađa, opekotina, metak, graver, operacija, metali, krematorijum, gusari, mladež, kremen, gvožđe, kriminal, motika, krvarenje, heroj, motor, kuvanje, igla, kuvar, municija, muškarci, napadač, pege, pucanj, smrt, trnje, viljuška, pekara, pekar, radijator, strela, tuča, vatrogasac, pesnica, rana, stub, turpija, rđa, plaćeni ubica, tužilac, svađa, pobuna, ubod, šlem, rerna, policija, početak, ubrzanje, šoferšajbna, roštilj, sablja, pornografija, ujed životinje, takmičarski sport, požar, sekira, seks, uniforma, telohranitelj, silovanje, prelom kostiju, upaljač, tenk, profiter, varilac, tesar, proteini, tetovaža, psovka, topionica, toplina, toster, žica, vojnik, vojska, zubar, zapaljivost, hirurzi, preljuba, mehaničari, inžinjeri, mašinci, fabrike oružja.


Od organa: glava, mozak, žuč, mišići, levo uvo, muški polni organ, anus, debelo crevo, desna ruka, donji delovi bubrega, čelo, nokti, nos, testisi, tetive.Od biljaka: ljuti začini, smole, čičak, ananas, beli luk, biber, bosiljak, đumbir, glog, kaktus, paprika.


Od životinja: konj, vepar, vuk, tigar, soko, orao, ovan, pas, jastreb, jež, leopard, detlić, vrana, panter, škorpija, lisica, gavran, glodari, ajkula, pauci, otrovni insekti.


Od časova: utorkom prvi i osmi čas po izlasku Sunca i treći i deseti sat sledeće noći.


Od boja: crvena, karmin crvena, mešavine crvene i indigo, svetlo ljubičasta, ljubičasto smeđa.


Dan u nedelji: utorak.


Od minerala i metala: antimon, gvožđe, skerlet, sumpor, cinober, arsenik, materije koje su iskričave.


Drago kamenje: hematiti, jaspis, magnet, crveni koral, rubin, kremen, crveni granat, malahit.
avatar
bibiboom
Admin

Posts : 277
Join date : 08.02.2010
Age : 39

Pogledaj profil korisnika http://bibiboom.serbianforum.info

Nazad na vrh Ići dole

Re: MARS OSOBINE

Počalji od bibiboom taj Pet Okt 15, 2010 1:15 pm

U grčkoj mitologiji Mars je bio Ares, bog rata...

Marsu se odvajkada pripisuju borbene osobine. To je planeta burnog temperamenta, snage i agresivnosti. Mars je planeta koja donosi i određene nevolje, probleme i opterećenja. On uvjetuje događaje u životu i u njegovoj blizini je često prisutna smrt. Mars predstavlja vašu aktivnu snagu, način na koji se borite, suprotstavljate ljudima ili stvarima. Na sentimentalnom planu često označava suparnike, a na društvenom konkurente.

Kada je Mars snažno postavljen u vašem horoskopu, vi imate jaku sklonost da budete energični, neposredni, spremni uvijek za nove poduhvate, jednom riječju jedna atletska i neuobičajena individua. Mars vlada u znacima Ovna i Škorpiona. Osobe u znaku Ovna čini isuviše žustrim, naglim i sklonim provokacijama, dok u Škorpionu Mars prouzrokuje naizgled mirne ljude, ali iznutra jako osjetljive i veoma opake naravi.

Marsova dobra Karma su hrabrost, toplina i inicijativnost; međutim postoji i veliki broj mana vezanih za uticaj Marsa koje možete iskazati u ovom životu. S vremena na vrijeme možete biti bez srca, pa čak i surovi, posebno prema "žrtvama" koje su vas nečim povrijedile u vašim prethodnim životima; osobe sa jakim utjecajem Marsa u horoskopu imaju vatren temperament, koji eksplodira u trenutku, i obično brzo nestaje, ali može biti veoma destruktivan.

Mars upravlja vašom animalnom prirodom, željom i seksualnom energijom. U horoskopima on ukazuje na ambicije, moć, konstruktivnost, rad, težnje, takmičarski duh, smrt... Upravlja kirurgijom i operacijama, oružjem, ratom, nesrećama, zapaljenjima, ranama i posjekotinama, opekotinama, nasiljem, alatom, željezom i čelikom... Svojevremeno je bio poznat kao "mali zlotvor". Njegovo djelovanje je često iznenadno, samosvjesno i uznemirujuće. Mars se može koristiti eksplozivno i ljutito, borbeno, ili pak sa hrabrošću i snagom.

Tamo gdje vam je Mars u Natalnom horoskopu - tu ulažete najveću energiju. Mars opisuje vaše želje i odlučnost; vašu volju da uspijete, da osvajate i da ostvarite svoje ambicije. Mars također utiče na vašu narav i temperament. Kada je Mars u vašem znaku, onda je vrijeme za akciju. To je period kada najviše vodite računa o egzistencijalnim problemima i imat ćete uspjeha u njihovom rješavanju; tada ste najdinamičniji, sa puno energije i volje da učinite ono što ste naumili, da se potvrdite - to nije period za sjedenje, odmor i usporene aktivnosti. Vodite računa o svom ponašanju; nemojte pretjerivati u svom nastojanju da sve bude onako kako ste vi zamislili. Radije potrošite višak energije baveći se fizičkim aktivnostima.

Isuviše aspekata Marsa unosi previše pokretljivosti koja vuče u izrazitu agresivnost i tešku kontrolu postupaka. U lošim aspektima dolazi do deformacije njegovih inače dobrih osobina, kao što su hrabrost i pravednost i težnja ka prevladavanju regresivnih konvencija, pa dolazi do pojave destruktivnosti i svjesne sklonosti ka prijevarama i krađama koje, uslijed izražene nespretnosti, često dovode do sukoba sa zakonom. Uz druge loše aspekte, nepovoljni aspekti Marsa mogu da dovedu i do naprasne smrti...
avatar
bibiboom
Admin

Posts : 277
Join date : 08.02.2010
Age : 39

Pogledaj profil korisnika http://bibiboom.serbianforum.info

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu