REGULUS FIKSNA ZVEZDA

 :: Astrologija :: REGULUS

Ići dole

REGULUS FIKSNA ZVEZDA

Počalji od bibiboom taj Sub Jun 05, 2010 1:08 am

Regulus ( Lavlje srce ili Stopa koja gnječi) je jedna od četiri carske zvezde. Nosi nasilnost i destruktivnost, visoke ideale, snagu duha, smelost, uspone i padove na kraju.
Sa Mesecom daje opasnost od neprihvatanja, ugled u javnosti, dobit kroz špekulacije, moćne prijatelje, zanimanje za okultno, kratkotrajne koristi.

Sa Suncem nosi moć, autoritet, počasti i bogatstvo ali uz neprilike, bolesti i groznice, snažan uticaj na neprijatelje, dobrobit retko.

Sa Merkurom opisuje poštenje, pravičnost, omiljenost, slavu i dobit od visokog položaja.

Sa Venerom daje brojna razočaranja, burne veze, neprilike zbog afera, neočekivane događaje.

Sa Marsom jak karakter i ugled, možda i visoki vojni čin.

Sa Jupiterom poslovni uspeh, pomoć od rođaka, putovanja, uspeh u crkvi.

Sa Saturnom pravičnost, prijatelje među sveštenstvom, ponos na dom i porodicu, učenost, dobro zdravlje (osim srčanih tegoba pred kraj života).

Sa Uranom energičnost, ambiciju, uspeh, razočaranje sinom i opasnost po život ćerke, usamljenički život, nasilna smrt.

Sa Neptunom opisuje uglednog vođu, zakonodavca diplomatskog ophođenja, snažnog karaktera, moć kontrole nad drugima, sklad u kući i smrt u dubokoj starosti.


Sve počasti i slavu odnese u godini Marsa.
__________________
avatar
bibiboom
Admin

Posts : 277
Join date : 08.02.2010
Age : 39

Pogledaj profil korisnika http://bibiboom.serbianforum.info

Nazad na vrh Ići dole

Re: REGULUS FIKSNA ZVEZDA

Počalji od bibiboom taj Ned Jul 11, 2010 4:58 am

osim Meseca i Sunce je takodje bitno za desavanja u licnom zivotu ako se nadje na fiksnoj zvezdi.
mesec je dusa ,a sunce je ego.Dusa moze biti srecna ili nesrecna al ego moze biti zajeban Wink
avatar
bibiboom
Admin

Posts : 277
Join date : 08.02.2010
Age : 39

Pogledaj profil korisnika http://bibiboom.serbianforum.info

Nazad na vrh Ići dole

Re: REGULUS FIKSNA ZVEZDA

Počalji od bibiboom taj Ned Jul 11, 2010 5:08 am

Sazveždje Leonis, nalazi se na 29° 53’ Lava
Trostruka zvezda, izrazite bele i ultramarin boje, smeštena na Lavovom telu. Dolazi od reči Regulus, što znači Mali Kralj, a često je zovu i Kor Leonis ili Lavlje srce, a simbolično „Stopa koja gnječi“. Ovo je bila jedna od četiri carske zvezde kod Persijanaca 300. godina p.n.e., kada je kao Čuvar Severa obeležavala letnji solsticij.
Uticaj: prema Ptolomeju nalik je Marsu i Jupiteru, ali većina poznatih autora uporedjuje je samo sa Marsom, dok Alvidas tvrdi da je slična dejstvu dobrog aspekta izmedju Sunca i Urana. Sobom donosi nasilnost, destruktivnost, kratkotrajne vojne počasti, uz neuspeh na kraju, hapšenje, nasilnu smrt, uspeh, visoke i veličanstvene ideale, snagu duha, a rodjene pod svojim uticajem čini velikodušnim, izuzetno liberalnim, plemenitim, ambicioznim, uliva im ljubav prema moći, želju za komandovanjem i dariva smelost i nezavisnost.
Na Ascedentu horoskopa: velike počasti i bogastvo, ali uz nasilje i neprilike, bolest, groznice, akutna oboljenja, kratkotrajna dobrobit, naklonost ljudi na višim položajima, pobedu nad neprijateljima i skandali.
U Zenitu horoskopa: počasti, napredovaanje, dobra sreća, visoka služba pri vladi, vojni uspeh. Kada je sa Suncem, Mesecom, ili Jupiterom, slede velike počasti i neizmerna sreća.
Sa Suncem: moć, autoritet, veliki uticaj na neprijatelje, počasti i bogatstvo, ali uz nasilje, neprilike, degradiranje i propast na kraju; bolesti, groznice, dobit retko traje.
Sa Mesecom: zanimanje za okultno, moćni neprijatelji, opasnost od neprijatelja, dobit od špekulacija, ugled u javnosti, velika moć, počasti i bogatstvo, kratkotrajne koristi, nasilnost, neprilike i bolesti. Žene čini ponosnim i samostalnim. Ako je u isto vreme Mesec sa Zmajevom glavom u Blizancima, Jupiter u desetom polju horoskopa u trigonu sa Marsom a Sunce sa Zmajevom glavom, sledi veliko unapredjenje, čak i sa najnižih slojeva do vrhovnog ranga.
Sa Merkurom: poštenje, pravičnost, omiljenost, plemenitost zloupotrebljena od strane protivnika, slava, dobit od visokog položaja.
Sa Venerom: brojna razočarenja, neočekivani dogadjaji, burne veze, neprilike zbog ljubavnih afera.
Sa Marsom: počast, slava, jak karakter, ugled u javnosti, visok vojni čin.
Sa jupiterom: slava, sticanje visokog, naročito vojnog zvanja, visok vojni čin.
Sa Saturnom: pravičnost, prijatelji medju sveštenstvom, uspeh u crkvi ili pravničkim delatnostima, učenost, blagostanje, dobit od špekulacija, kompanija ili prijatelja, visok položaj, ponos za dom i porodicu, dobro zdravlje, srčane tegobe potkraj života. Ako je zvezda angularna, a naročito ako raste ili je u Zenitu, ukazuje na počasti i poverenje u javnonosti. Ako je Mars na Plejadama, nasilna smrt u nekakvom metežu.
Sa Uranom: energičnost, ambicioznost, uspeh, moguća nepravičnsot ili nepoštenje, uzdizanje sebe samog, visok službeni položaj, prilaženje plemstvu, povezanost sa religijom u poslovne svrhe, dobit od špekulacija i kompanija, povoljno za brak, ožalošćenost ćerkinom smrću, i raročarenje sinom, prijatelji se promeću u neprijatelje pred kraj života. Moguće povlačenje od sveta u usamljenički život, nasilna smrt prouzrokovana nezgodom ili ubistvom.
Sa Neptunom: ugledni vodja, zakonodavac, diplomatsko ophodjenje, jak karakter, sposobnost uspostavljanja kontrole nad drugima, uticajni prijatelji, malo neprijatelja, sklad u kući, prirodna smrt u dubokoj starosti. Sa nebeskim zloćudnim planetama i Mesecom na Antaresu, Prezepama ili Plejadama, selepilo ili povrede očiju.
avatar
bibiboom
Admin

Posts : 277
Join date : 08.02.2010
Age : 39

Pogledaj profil korisnika http://bibiboom.serbianforum.info

Nazad na vrh Ići dole

Re: REGULUS FIKSNA ZVEZDA

Počalji od Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh

- Similar topics

 :: Astrologija :: REGULUS

 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu