VENERA U ASPEKTIMA

Ići dole

VENERA U ASPEKTIMA

Počalji od bibiboom taj Sre Feb 17, 2010 11:35 pm

Aspekti Venere u natalnoj karti

Mesec i Venera
u dobrom aspektu daju mogućnost da žena ostane lepa i kada se uda. Da ostane raspoložena i kreativna i da se na neki način očuva u dobrom raspoloženju. Na sličan način i Mars koji predstavlja mladića koji teži tome da bude Pluton u životu generalno ali u braku on će uvek postati Sunce. Žena koja ima Sunce u Ovnu traži muškarca predvodnika i ukoliko njen budući muž ima Sunce u Devici, velika je verovatnoća da on neće zadovoljiti njene kriterijume.
U slučaju loše aspekture osoba je na pola puta do sreće. To je ono što su roditelji ostavili osobi da razreši. Osoba uvek i samo mora da se odlučuje za ljubav, a nikako za sigurnost. Radije treba da izabere siromašnijeg muškarca nego onog ko je bogat, ali je svesna da ga ne voli.

Mesec
je u centru, a njegovi polovi predstavljaju Mars i Venera, kao dva emotivna čvor. Severni bi bio Venera, a južni Mars. Ukoliko nema osećanja ni kroz kanal Venere niti kroz kanal Meseca, žena će se povezati kroz kanal Marsa. Tada Venera ogrubi i stalno priča o muškarcima.

Mars i Venera
u bilo kakvom odnosu jesu primerno savršeni ljubavnici. Ovo je za Veneru sreća i radost a za Marsa užitak, dokaz njegove uspešnosti. To je znak da osoba ima dosta veza i da je seksualno iskusna.

Merkur i Venera
odnosno Hermes i Afrodita imali su vezu u kojoj se rodio Hermafrodit. On je dvopolan. Dakle ovo je aspekat koji može doneti homoseksualce ili biseksualace i veoma je čest u takvim natalnim kartama. Ova osoba jednako intenzivno doživljava oba pola. Venera ne poznaje moral koji zadaje Saturn i takav moral nju i ne zanima. Ona je dete Urana i Neptuna te na nju ne deluje Saturn. Moguće su dve veze, dve braka, odnosi sa značajno mlađim partnerima.

Jupiter
će stvoriti sve moguće Zevsove kombinacije. U dobrom aspektu ovo može da opiše ljubav u zrelijim godinama. Kako Jupiter primarno nije planeta strasti već užitka i izobilja, on nudi finansijkse dobitke i dobre mogućnosti. Ukoliko je to loš odnos onda će doći upravo do tajnih veza. Takav Jupiter vremenom gradi Heru, njegovu ljubomornu ženu. No sve to nije ono čemu Venera teži jer ona ne traži materijalno bogatstvo u svojoj esenciji već ljubav samu.

Saturn
će opisivati bračnu priču. U dobrom aspektu potvršuje vezu koja odmah ima potencijal da se razvija kroz vreme, ljubav raste, kao i uzajamno poštovanje, podrška partnera.
Ukoliko je u lošem aspektu, Venera koja odbija brak ili ako uđe u njega onda ona traži neku tajnu vezu, ventil za oslobađanje. Ako se posveti braku Venera postaje ugušena. Ukoliko Mesec ima dobre aspekte ona se odlučuje na brak jer će joj devojački život biti pretežak. Međutim tu je ljubav u potpunosti žrtvovana za formu sigurnosti. Ukoliko je iMesec loš onda će se ona opredeliti za Marsa.
Mesec je u centru, a njegovi polovi predstavljaju Mars i Venera, kao dva emotivna čvora. Severni bi bio Venera, a južni Mars. Ukoliko nema osećanja ni kroz kanal Venere niti kroz kanal Meseca, žena će se povezati kroz kanal Marsa. Tada Venera ogrubi i stalno priča o muškarcima.

Uran
će bojiti Veneru na jedan muški način. To je Venera koja je bliska svome ocu. Ona je slobodna i ona mora uvek biti kreativna i autentična. Voli slobodne ili vanbračne veze i daće mogućnost da uđe u neku tajnu priču koja neće razrušiti brak. Ako je Venera u Vodoliji i dobrom aspektu sa Uranom, to je upravo oslobođena Venera i to predstavlja ljubavi koje se dešavaju nakon braka. Ukoliko ovde postoji loša aspekat, onda to ukazuje na nestabilnu bračnu priču i da će osoba imati veze sa prijateljima i to će u njoj stvarati nesklad. Brojni stresovi, razvod, kič, neukus...

Neptun
čini da Venera postane romantična i da ima velike planove ali će ih retko ostvariti, čak i kada je konjunkcija u pitanju. Samo ukoliko je to dozvolio Saturn svojim aspektima. Posebno je slabo ukoliko Saturn ima kvadrat sa Marsom. Romansa je ono što ovakva žena najviše želi.

Pluton
će predstavljati Hada, boga koji je oteo Koru ili Persefonu. To je Venera koja se vezuje za moć i koja sama može postati kao Pluton. Ona može imati bogatstvo bilo preko partnera ili čak ume sama da ga stvori.
avatar
bibiboom
Admin

Posts : 277
Join date : 08.02.2010
Age : 39

Pogledaj profil korisnika http://bibiboom.serbianforum.info

Nazad na vrh Ići dole

Re: VENERA U ASPEKTIMA

Počalji od Chocoladizza taj Čet Jul 08, 2010 6:00 pm

Venera-Neptun u povoljnom aspektu

Idealizovana ljubav koja ima sve kvalitete.Osoba traga za božanstvom kroz partnera i dok ga čežnjivo posmatra, vidi Gospoda u njemu, gotovo ga obožava. Svaki njen treptaj, uzdisaj, pomisao i poljubac je harmonija, igra i radost. Osoba koja se zaljubi u glumca, mašta, sneva o njemu, nežno dodirujući poster sa njegovim likom, veruje da je susret moguć, ne postoji nikakva sumnja,čak ni nagoveštaj da bi moglo poći po zlu.

Nimfe koje hodaju po vodi, mirnoj i nepomičnoj. To je Milka čokolada,Mocart kugle, jer takav ukus samo neka božanska ruka stvori. Ljubav na dalekim putovanjima, ostrvima, hotelu, ljubav prožeta molitvom, nadom i verom što Neptun jeste. To su Ticijanove slike gde je puno lepote, milosrdja, gde Gospod iza kakve naslikane zavese ili kulisa viri i blagosilja, nežno, toplo, kao kad mati sanjivo čedo ljubi i dodiruje pred sanak. To su sve devojke, ljubavnice, muze koje veruju da je ljubav sve i sve je ljubav, jer u suprotnom ni dana poživele ne bi. To je kakav Zoro koji osvaja ustreptalo žensko srce, zavodi kakvu lepoticu kojoj je dojadilo da sama u četiri zida sneva. To je devojka koja se zaljubi u prelepog sveštenika koji na Ričarda Čembrlena liči, ali ovo nisu Ptice umiru pevajući, jer je sa ovim aspektom sve moguće, pa i da Neptun skine svoju mantiju i prigrli Veneru. Ovde je i Gospod slab kada je Venera u horoskopu lepa.

Venera koja je stalno u oblacima, zbog ljubavi zaboravlja svoje obaveze, a stalno je zadovoljna i srećna , te vas posmatra kroz neku izmaglicu, a oči su joj vodene da se u njima okupati možete. Ne, u njoj nema teških misli i osećanja kao kod autora koji sa Mesecom u Škorpionu živi, nego jedna svilena mekoća koju poljupcima nagradjujemo. To su maleni golišavi andjelčići koji odapinju amorove strelice koje nikog povrediti ne mogu. Crkvene pesme pune nade i vere, a pobožni ih pevaju ne bi li Gospod uslišio molitve i poslao kišu na useve.I ako nemate Veneru u dobrom aspektu sa Neptunom, tada ne znate kakva ljubav zaista može biti.


avatar
Chocoladizza

Posts : 39
Join date : 08.07.2010
Age : 39
Location : Čokoladija

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: VENERA U ASPEKTIMA

Počalji od Chocoladizza taj Čet Jul 08, 2010 6:03 pm

Venera-Neptun u lošem aspektu

Devojka koja se plaši za svoju ljubav i što je više volite, sve je manje sigurna. I dok vas obasipa poljupcima, ona potajno sneva o drugom. Istina, zaklinje se da vas voli, smeši se i zavodi, ali vas obmanjuje...samo vi ne znate. Neko će zbog ljubavi tugovati. Neko će strašno patiti, a da leka( Neptun) zapravo nema. Neko će netremice gledati u nebo, ali će Gospod(Neptun) ćutati. Neće vam pomoći. O, kako je nekad tužno u ljubavi. Jesu li sve ljubavi takve?pita se duša koju razdire patnja, a Gospod i dalje ćuti. Ima On svoja posla.Ljubavi koje venu ,samotne i žalosne,suze koje ne mogu usahnuti, devojka je nekog srela na moru, te sada mašta o njemu, ali se više nikada sresti neće.Ne, nikada više. A ona jednako sneva... Devojka u sobi sluša balade. Čola svojim lirskim tenorom negde u kasne sate, na radiu izvodi- Spavaju li oči nebeske, ali je sve već gotovo. A, Čola, mangup, jednako zavodi, daje lažnu nadu.

Tajne veze, afere, laži i obmane, ljubav puca na moru, u daljini, pod palmama na dalekim ostrvima... I kada po stoti put pitate svoju draganu da li vas voli, ona se neptunovski osmehuje, već je okusila voćku sa drveta Spoznanja, ali vam govori da se nemate čega bojati, a već je srce dala drugom. Potreba da se ide u tudje naručje, mada ni tamo nije dovoljno toplo i meko. Nezadovoljstvo i lutanje. Koliko god da dajete- nije dovoljno i nije dovoljno. O ljubavi se sneva, ali je u stvarnom životu sasvim drugačije. Ono što je na filmu, nikako nije na javi. Razočaranja se dešavaju, a nikako da se ispuni ideal( Neptun), te se ljudi pitaju kada će biti sretni u ljubavi. Da nije ovog aspekta ne bi bilo ni Žak Prevera ni njegove Barbare, ne bi se siroti Tin Ujević tako strašno opijao, Jesenjin pisao tako divne pesme svojoj Isidori Dankan i tako tužno skončao, negde daleko u ruskoj zabiti.

Ovo su čokolade koje Cigani prodaju na Zelenom vencu u Beogradu, na kojima ćiriličnim slovima piše Milke, ovo je scena iz filma Ljubav na seoski način gde devojka govori zabrinutoj majci- Ili Milorad, ili 'ladna Morava...gde zbog nesrećnog krojača hoće da skoči u vodu. Devojka koju ste izveli u kino, a ona se strašno dosadjuje.Zmija koja ubedi Evu da okusi voćku. Poslednji čaj ili kafa koju zaljubljeni piju, pa svako ide svojim putem. Sirena odbija da vodi ljubav sa Posejdonom, nejasne, nejasne situacije, konfuzije...
avatar
Chocoladizza

Posts : 39
Join date : 08.07.2010
Age : 39
Location : Čokoladija

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: VENERA U ASPEKTIMA

Počalji od bibiboom taj Ned Jul 11, 2010 4:55 am

Hihihi kako god okrenes tu veneru sa neptunom ................SVAKA IDEALIZACIJA DOVEDE DO RAZOCARANOSTI Wink
avatar
bibiboom
Admin

Posts : 277
Join date : 08.02.2010
Age : 39

Pogledaj profil korisnika http://bibiboom.serbianforum.info

Nazad na vrh Ići dole

Re: VENERA U ASPEKTIMA

Počalji od Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh

- Similar topics

 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu